×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facket positivt till felaktig anställning

2011-08-02, Tidningenvision.se

Utan att meddela facket har den politiska majoriteten i Trelleborgs kommun tillsatt en ny kommundirektör. Men SKTF ser mellan fingrarna på misstaget.

Det var i våras som kommundirektören i Trelleborg tvingades att lämna sin tjänst med omedelbar verkan för bristande ledarskap. Kommunstyrelsen beslutade då att en rekryteringsprocess skulle vara i gång under sommaren, och kommunjuristen Jonas Rosenkvist fick tillfälligt sätta sig på direktörsposten, skriver Lokaltidningen Trelleborg.

Men nu, innan rekryteringsprocessen är avslutad och utan att förhandla med facken, har den politiska majoriteten beslutat att anställa Jonas Rosenkvist som kommundirektör.

– Det är en tveeggad känsla. För samtidigt som kommunen har tagit beslut på felaktigt sätt, så är fackmedlemmarna förtjusta i den här killen. SKTF förespråkade honom redan när den förra kommundirektören tillsattes, säger Kenneth Johansson, SKTFs ordförande i Trelleborg, till SKTF-tidningen.

Han tänker i alla fall inte bråka med kommunen om anställningsförfarandet.

– Nej, jag är glad för de anställdas skull och det är ju en bra lösning. Annars hade det nog blivit rabalder.  

Den här gången nöjer sig facket i stället med att påpeka för kommunen att den har gjort fel.

– Som en markering.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum