×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chefsavtal görs om efter facklig kritik

2011-08-26, Tidningenvision.se

Divisionschefen lämnade sin tjänst för andra arbetsuppgifter inom landstinget. Trots det fick han behålla tjänstebil och lönen på 101 000 kronor. Efter kritik ska Landstinget Sörmland nu göra om sina chefsavtal.

Nyligen lämnade Anders Ahlgren, divisionschef för länssjukvården i Sörmland, sin tjänst. Ahlgren ska stanna inom landstinget men det är ännu oklart vad han ska arbeta med. Trots det fick Ahlgren behålla sin månadslön på 101 000 kronor i tolv år.
–Det är klart att det skapar ett missnöje när landstinget samtidigt har så stora neddragningar och ska säga upp personal. Jag tycker att det är helt fel att man har sådana här avtal, säger Hannah Älgekrans, SKTFs avdelningsordförande i Landstinget Sörmland.

Landstingsdirektören Karin Welin har motiverat den bibehållna lönen med att det följer den gällande chefspolicyn. Efter facklig kritik kommer dock policyn att göras om. Hur den nya ska se ut är inte klart.
–Det är orimligt att chefer efter några års förordnande kan bibehålla sin chefslön. Det är inte i linje med landstingsmajoritetens syn på chefsavtal, säger Åsa Kullgren (S), landstingsstyrelsens ordförande, till Södermanlands Nyheter.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum