×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brist på bostäder hindrar jobb för flyktingar

2011-08-23, Tidningenvision.se

Bostadsbrist, dagisköer och väntan på SFI-undervisning hindrar flyktingar från att etablera sig snabbt i Sverige. Där det finns jobb finns inga bostäder, konstaterar Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen tog i december över huvudansvaret för att nyanlända ska etablera sig i samhälls- och arbetslivet. Sedan dess har 4 134 personer tagits emot, varav 3 330 har fått en så kallad etableringsplan. Det kan till exempel kan innebära att man börjat få undervisning i SFI och samhällsorientering och fått en validering av sina kunskaper.

– Det är ett väldigt bra resultat med tanke på att det är sju månader sedan etableringsreformen startade, säger Angeles Bermudez-Svankvist, generaldirektör för Arbetsförmedlingen.

Men Arbetsförmedlingen ser också flera problem som fördröjer möjligheten för nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden. Det handlar om SFI-undervisning som inte kommer igång, lång väntan på platser i förskolan och bostadsbrist.

– Där det finns mycket jobb är det svårt att få bostäder. 72 procent av de nyanlända är ensamboende, men det är samtidigt stor brist på små lägenheter, säger Marie Linell-Persson, avdelningschef på Arbetsförmedlingen, som konstaterar att det finns för få platser att anvisa flyktingar till.

– Kommunerna måste visa en vilja att ta emot nyanlända, säger hon.

Det är också fortfarande brist på etableringslotsar i delar av landet.  Två av tre nyanlända som har en etableringsplan har även hjälp av en lots som bland annat ger stöd i kontakter med arbetsgivare och myndigheter. Men i kommuner med få flyktingar är det svårt att få lotsföretag att etablera sig. Därför vill Arbetsförmedlingen förändra den nuvarande regeln att bara företag, organisationer och föreningar får ta uppdrag som lotsföretag.

– Vi för en dialog med departementet om att vi även ska kunna köpa tjänsten av kommuner, säger Angeles Bermudez-Svanqvist.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum