×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag säger nej till könskvotering

2011-08-16, Tidningenvision.se

De kommunala bostadsbolagen säger nej till jämställdhetsministerns förslag att lagstifta om könskvotering i kommunala bolagsstyrelser.

-Det vore som att ge upp innan man ens försökt, säger Sabos vd Kurt Eliasson, till Sabos tidning Bofast.

Kvinnor är i klar minoritet i såväl privata som kommunala bolagsstyrelser. I somras sade jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) att hon vill lagstifta om könskvotering i statliga och kommunala bolag.

De kommunala bostadsbolagens organisation Sabo har också fått intern kritik för att kongresserna har varit gubbiga och styrelserna mansdominerade. Men Kurt Eliasson säger nej till Nyamko Sabunis förslag. Han vill i stället att de kommunala bostadsbolagen ska öka jämställdheten frivilligt.

–Jag tror att de är den vägen vi ska gå. Och vi ser att det sker en förbättring, även om det går långsamt, säger Kurt Eliasson till Bofast.

Nyamko Sabuni vill att bara de statliga och kommunala bolagen ska bli tvungna att kvotera in kvinnor i styrelserna. Hon tycker inte att statens ska lägga sig i de privata företagens verksamhet på detaljnivå och hänvisar till att äganderätten måste respekteras.

Kurt Eliasson är orolig för att olika villkor leder till att de kommunala bostadsbolagen då kommer att få mindre makt än de privata bolagen över sina styrelser.

–Jag utgår från att kommunerna själva vill bestämma sammansättningen i sina bolagsstyrelser, säger han till tidningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum