×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Beslut om privat hemtjänst upprör PRO

2011-08-05, Tidningenvision.se

I Värmdö kommun kan den som inte aktivt väljer hemtjänst få en privat utförare. Det upprör PRO som överklagat beslutet till förvaltningsrätten.

Tidigare fick den som inte aktivt valde automatiskt kommunal hemtjänst. Men Värmdö kommun anser att det gynnar den kommunala hemtjänsten på bekostnad av privata utförare.
Det nya systemet går ut på att alla utförare inklusive den kommunala kommer att vara ickevalsalternativ utifrån en turordningslista.

Detta har upprört PRO i Värmdö och Ingarö/Gustavsberg som nu överklagar beslutet, som de anser genomförts i tysthet, till förvaltningsrätten, skriver Nacka Värmdö Posten.

Pensionärerna tycker att beslutet riskerar rättssäkerheten för den enskilde. Kommunal hemtjänst känns tryggare och personalen har en starkare ställning med meddelarskydd och skyldighet att anmäla missförhållanden, enligt PRO.

-Det känns olustigt att en person nu kan riskera att få hemtjänsten utförd av ett privat företag, inte för att man själv önskar det utan för att kommunen bestämt det, säger Mona Rudenfeldt, ordförande i PRO Värmdö till NVP.
 
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum