×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Älmhult kritiseras för sammanslagna boenden

2011-08-30, Tidningenvision.se

Älmhults kommun får kritik av Socialstyrelsen för att de lade ner ett demensboende. Att blanda dementa och icke-dementa på samma boende strider mot Socialstyrelsens riktlinjer.

2009 beslutade Älmhults kommun att avveckla sina speciella boenden för dementa och istället låta dem bo tillsammans med andra äldre personer.  

Socialnämndens ordförande Vidar Lundbäck (C) säger till Sveriges Radio Kronoberg att en av fördelarna är att äldre som börjar utveckla demens kan bo kvar på sitt gamla boende vilket kan vara viktigt för att sjukdomen inte ska förvärras.

Men Socialstyrelsen är kritisk till stängningen av boendet. Att blanda dementa med andra äldre strider mot riktlinjerna.

– Man bör separera och ha personer med demenssjukdom för sig. Då rimmar det ju lite illa att ta bort enheter som är utformade specifikt för demenssjuka. Det ligger inte i linje med Socialstyrelsens riktlinjer säger Gert Alaby, samordnare för äldrefrågor på Socialstyrelsen, till Radio Kronoberg.

Socialstyrelsens riktlinjer är inte tvingande men baserar sig på aktuell forskning som finns. Gert Alaby uppmanar Älmhults kommun att göra forskningsbaserade utvärderingar när man nu gör tvärtemot riktlinjerna och det rådande kunskapsläget.

– En forskningsbaserad utvärdering är inget vi har tänkt på men jag ska föreslå det för socialnämnden, säger Vidar Lundbeck, till Radio Kronoberg.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum