×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Äldreomsorgen kan bli tre gånger så dyr

2011-08-23, Tidningenvision.se

Kostnaderna för äldreomsorgen kan komma att tredubblas på 25 år. Det är resultatet av en kommunal utredning i Helsingborg.

I utredningen om den framtida äldreomsorgen i Helsingborg skissas det på två scenarier. I det billigare scenariot ökar kostnaderna för äldreomsorgen från dagens 839 miljoner till 1,3 miljarder i dagens penningvärde år 2035, berättar Helsingborgs Dagblad.

I det dyrare scenariot ökar kostnaderna till 2,2 miljarder i dagens penningvärde, alltså närmare en tredubbling jämfört med i dag.

– När vi tittar tillbaka på de tre senaste åren har vi märkt en ökning av vårdbehovet. Om det fortsätter i samma takt kan kostnaderna bli oerhört stora, säger utredaren i Helsingborgs stad, Eva-Gun Oskarsson, till Helsingborgs Dagblad.

De ökade kostnaderna beror bland annat på att människors allt längre livslängd innebär ett större behov av vårdboende och demensvård.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum