×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vattensäkerheten i kommunerna kartläggs

2011-04-26, Tidningenvision.se

Över 4 000 personer i Skellefteå har hittills insjuknat i magsjukan som tros vara orsakad av parasiter i kranvattnet. Nu ska en nationell kartläggning göras av vilka skydd reningsverken har mot parasiter.

Nästan 9 000 personer har fyllt i kommunens enkät och 4 300 har uppgivit att de blivit magsjuka i april. Kommunen har ännu inte hittat några spår av parasiten Cryptosporidum som orsakade det stora utbrottet i Östersund i vintras, men parasiten misstänks ännu vara smittkällan, skriver TT.

I veckan uppmanas föräldrarna i Skellefteå kommun att skicka med barnen kokt vatten när skolor och dagis öppnar efter påsklovet.

På nationell nivå finns det ingen som har någon koll på vilket skydd svenska reningsverk har mot parasiter. Därför ska branschorganisationen Svenskt vatten göra en genomgång under sommaren. Alla vattenverk ska då redovisa vilka reningsbarriärer de har och hur skyddet ska se ut i framtiden, skriver Dagens Nyheter.

–Antagligen ser det väldigt olika ut. De stora kommunerna som Stockholm, Göteborg och Malmö har bra säkerhet, säger Gullvy Hedenberg, expert på dricksvatten på Svenska vatten, till tidningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum