×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdcentraler hotas av nedläggning

2011-04-20, Tidningenvision.se

Trots att många anställda fått avtalspension lyckas inte Landstinget i Värmland hålla budgeten. Nu diskuteras nedläggningar av flera vårdcentraler.

Landstinget i Värmland går mot ett stort underskott och uppskattar att det fattas omkring 130 miljoner för att få budgeten att gå ihop nästa år. Trots att 150-200 anställda slutat i förtid de senaste två åren har personalkostnaderna stigit.
− Jag är lite bekymrad över det. Trots att så många slutat har inte antalet arbetade timmar sjunkit, säger Fredrik Larsson (M), landstingsstyrelsens ordförande.

Under årets tre första månaderna har landstingets kostnader ökat med 4,6 procent jämfört med budgeterade 1,5 procent. För att möta detta diskuterar landstingsledningen nu bland annat att stänga vårdcentraler.
− Det kan bli både vårdcentraler och filialer till vårdcentraler, säger Fredrik Larsson.
Fredrik Larsson pekar inte ut några vårdcentraler men säger att det främst handlar om vårdcentraler som haft svårt att rekrytera läkare och därför tvingats ta in dyra stafettläkare.

För ett knappt år sedan infördes fritt hälsoval i Värmland, vilket gjort att flera privata vårdcentraler startat. Den ökade konkurrensen har bidragit till att flera av landstingets vårdcentraler fått svårare att få ekonomin att gå ihop.

Även sjukhuset i Arvika har det tufft ekonomiskt. Sjukhuschefen där har fått en konsult till hjälp för att sänka kostnaderna, uppger Värmland Folkblad.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum