×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Varannan motionerar inte på fritiden

2011-04-13, Tidningenvision.se

Hälften av alla anställda rör så lite på sig att de riskerar att inte orka prestera bra på jobbet. Det tycker hälsoföretaget Previa som kartlagt motionsvanorna hos 55 000 anställda.

I undersökningen som omfattar anställda över hela landet uppger 49 procent att de har en helt stillasittande fritid eller bara motionerar lätt, det vill säga promenerar eller cyklar ett par timmar i veckan.

Något fler kvinnor än män tränar regelbundet, och mest aktiva är kvinnor under 35 år. Bland dem ägnar sig 12 procent åt hård träning på fritiden och 47 procent joggar, simmar eller motionerar på annat sätt minst 2-3 timmar i veckan.

Previa varnar för att en stillasittande livsstil leder till hälsorisker och att anställda får svårare att prestera på jobbet. Företaget rekommenderar arbetsgivare att till exempel erbjuda personalen friskvårdsbidrag, anordna stegtävlingar eller införa pausgympa på jobbet för att uppmuntra anställda att röra mer på sig.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum