×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO: Inför ersättning för utförsäkrade

2011-04-01, Tidningenvision.se

Inför en rehabiliteringsersättning för dem som är för sjuka för att arbeta men för friska för att få sjukpenning. Det föreslår TCO som också vill inrätta en rehabiliteringsombudsman.

TCO föreslår bland annat en ny tidsbegränsad sjukersättning, rehabiliteringsersättning. Den ska kunna betalas ut till personer som är för sjuka för att arbeta men som inte bedöms sjuka för all framtid och har uppnått maximal tid med sjukpenning och därmed blivit utförsäkrade.

TCO föreslår också att sjukförsäkringens tidsgränser ska bli rekommendationer och att bedömning om arbetsförmåga bör göras av Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tillsammans. TCO vill också inrätta en rehabiliteringsombudsman.

– Sjuka har under över ett år blivit ovärdigt behandlade i sjukförsäkringen genom havererade privatekonomier, att tvingas till socialtjänst för stöd och av att inte bli trodda av myndigheterna, säger Sture Nordh, ordförande i TCO, i ett pressmeddelande.

En undersökning som TCO gjort visar också att det finns en misstro mot dagens sjukförsäkringsregler. Nästan två  av tre känner osäkra på om de skulle klara sig ekonomiskt om de skulle bli långtidssjukskrivna. Sex av tio känner en osäkerhet på om man skulle få stöd som rehabilitering, anpassning och arbetsträning för att komma tillbaka i arbete efter en lång tids sjukskrivning.

– Regeringen har sagt att försäkringen ska rättas till men inget händer. Med TCO:s förslag kan regeringen vända blad och avsluta experimentet med de sjuka. Förändringarna måste prioriteras i regeringsarbetet omedelbart, säger Sture Nordh.

Läs TCOs undersökning om förtroendet för sjukförsäkringen här.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum