×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenskar skippar karriären

2011-04-26, Tidningenvision.se

Danskar och svenskar är mindre intresserade av att avancera på jobbet än till exempel kineser och indier, visar en ny undersökning.

Drygt 60 procent av svenskarna och danskarna har inte som mål att bli befordrade på jobbet. Även majoriteten av japanerna och norrmännen har samma inställning. Men på andra ställen i världen ser det helt annorlunda ut. Endast 15 respektive 16 procent av indierna och kineserna svarar att de inte har som mål att bli befordrade på jobbet.

I undersökningen har man också tittat på hur pass nöjda de anställda är med sina nuvarande jobb och villkoren som omgärdar dem. Holland toppar listan, där är hela 80 procent mycket nöjda eller nöjda. Sverige hamnar i mitten, knappt 70 procent mycket nöjda eller nöjda med sina jobb. Ett av de länder som har lägst andel nöjda anställda är Japan. Där är endast 39 procent tillfreds med sin anställning.

Det är Bemanningsföretaget Randstand som har undersökt attityder och trender bland anställda i 27 länder. I varje land har minst 400 personer i åldrarna 18 till 65 år intervjuats. Tanken med undersökningen är att ta reda på hur troligt det är att en anställd kommer att vilja byta jobb under de kommande sex månaderna. 
 
 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum