×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt för facket att nå papperslösa

2011-04-15, Tidningenvision.se

Allt färre besöker Fackligt center för papperslösa som startade för tre år sedan. Men de som driver centret vägrar ge upp.

På vintern jobbar de ofta med att skotta tak och under den varmare delen av året på restauranger och med städning. Som papperslös räknas den som befinner sig i landet utan tillstånd. Dessa personer utnyttjas ofta av arbetsgivare som betalar ut extremt låga löner.

Fackligt center för papperslösa drivs av SKTF tillsammans en rad andra fackliga organisationer. I början var det många papperslösa som sökte sig till centret, men på senare tid har strömmen klingat av. Under de senaste sju veckorna har ingen papperslös besökt centret. Varför det är så kan inte föreståndaren Sten-Erik Johansson svara på.

– Det är underligt med tanke på att antalet papperslösa inte blivit färre. Uppenbarligen finns det många som skulle behöva stöttning från oss som inte får det, säger han.

Uppskattningsvis finns i dag mellan 30 000 och 50 000 papperslösa personer i hela Sverige. I nuläget driver centret elva ärenden som är ungefär ett halvt år gamla. Men det kommer in hel del telefonsamtal till telefonslussen för papperslösa som drivs av ST och SKTF Direkt. Under förra året mottogs omkring 100 telefonsamtal. Det är också en del som ställer frågor via centrets hemsida.

– Det är tyvärr en svår grupp att nå som har gått igenom mycket. Men vi som jobbar med det här vill inte ge upp. Det känns ändå som ett viktigt arbete, säger Sten-Erik Johansson.
 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum