×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor insats mot hot och våld på jobbet

2011-04-28, Tidningenvision.se

Våldsbrott mot tjänstemän blir allt vanligare. Nu inleder Arbetsmiljöverket en riksomfattande insats för att minska hot och våld mot socialsekreterare, miljöinspektörer, åklagare och andra som arbetar med myndighetsutövning.

Sedan mitten av 1990-talet har de anmälda våldsbrotten mot tjänstemän fördubblats. Det handlar om allt från mordbrand och fysiska övergrepp till hot och trakasserier. I fjol tog polisen emot 2 150 anmälningar där tjänstemän, som inte var polis eller ordningsvakt, drabbats. Ett drygt 100-tal av dessa anmäldes som arbetsolyckor med sjukfrånvaro.

Nu inleder Arbetsmiljöverket en riksomfattande insats för att förebygga riskerna för hot och våld vid myndighetsutövning. Fram till februari 2013 ska Arbetsmiljöverket göra närmare 2 000 inspektionsbesök. Syftet är att få myndigheter och förvaltningar att aktivt och systematiskt arbeta med att undersöka, bedöma och åtgärda riskerna för att personal inte ska skadas fysiskt eller psykiskt på grund av hot och våld.

Mikael Sjöberg, generaldirektör för Arbetsmiljöverket, säger i ett pressmeddelande att arbetsgivarna måste ta hot- och våldsriskerna på större allvar. Övergreppen mot personer som jobbar med myndighetsutövning är inte bara arbetsmiljöproblem utan också ett hot mot rättssäkerheten i landet.

− Framför allt bör man synliggöra problemet och inte acceptera våld och hotfulla tillmälen som ”något nödvändigt ont”.  Arbetsgivare behöver i samverkan med sin personal se över sina lokaler, larm, säkerhetsrutiner och arbetsorganisation. I vissa situationer kan dubbelbemanning krävas, säger Mikael Sjöberg.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum