×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Spektrat av förmåner blir större”

2011-04-14, Tidningenvision.se

Städning, resor eller kanske adoption? Kjell Svahn, ombudsman på SKTF, tror att vi kommer se fler typer av löneförmåner i framtiden.

Kjell Svahn säger att SKTF inte har någon invändning mot att arbetsgivare och anställd kommer överens om en provrörsbefruktning som löneförmån. Det är upp till individen att bestämma.

– Men jag har aldrig hört talas om någon arbetsgivare som tar ett så långt kliv in i den privata sfären. Däremot finns det många, i synnerhet i privat sektor, som får städning och barnpassning av arbetsgivaren. Jag tror att spektrat av förmåner kommer att bli större i framtiden.

Enlig Kjell Svahn kan en löne­förmån omfatta i princip vad som helst, bara det sköts på rätt sätt skattemässigt av arbetsgivaren.

– Det skulle kunna handla om adoptioner, resor eller ansiktslyftningar.

Är det något man ska tänka på när man ber om löneförmåner?

– Det är viktigt att förmånen inte ersätter goda anställningsvillkor eller bra lön.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum