×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Slopa det kommunala balanskravet”

2011-04-05, Tidningenvision.se

19 kommunpolitiker i Stockholms län kräver att det kommunala balanskravet förändras. De anser att kommunerna måste få spara överskott från goda år för att kunna använda under dåliga.

Balanskravet infördes 1998. Underskott måste balanseras inom tre år men överskott får inte föras över till nästa års budget.

Nu kräver 19 folkpartistiska kommunpolitiker i en debattartikel i Dagens Nyheter att reglerna ändras. De menar att många kommuner tvingas hårdbanta i lågkonjunktur trots att de har bra ekonomi.

”Det orimliga kravet på kommunerna att varje år ha balans i ekonomin får negativa konsekvenser för välfärden. När kommunerna inte kan planera över flera år och använda sig av tidigare års överskott, blir resultatet en kortsiktig ekonomisk hushållning”, skriver de.

Förutom att systemet gör det svårt för kommunerna att göra satsningar i lågkonjunkturer, då prisläget är bättre, går samhället miste om den stimulans i ekonomin som kommunernas satsningar skulle kunna innebära i sämre tider.

Just nu arbetar en statlig utredning med förändringar av reglerna i balanskravet. Kommunpolitikerna föreslår att balanskravet borde ändras till att omfatta en konjunkturcykel, till exempel en tidsperiod på fem år.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum