×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sekretessmaterial skickat till media

2011-04-06, Tidningenvision.se

Härnösands socialförvaltning råkade skicka sekretessbelagda handlingar till media.

Det var i samband med ett möte med socialnämnden som handlingar kom in efter den så kallade stopptiden. I den stressade situation som då uppkom råkade det sekretesstämplade materialet sorteras i den hög av dokument som var offentlig, uppger socialchefen, Hans Fälldin, till Sveriges Radio Västernorrland.

När sammanträdet avslutades skickades allt material i den offentliga högen, inklusive de sena sekretessbelagda handlingarna, ut till alla media som har en stående beställning. I handlingarna fanns känsliga uppgifter om alkoholmissbruk och barnmisshandel i en enskild familj.

Det var inte förrän Radio Västernorrlands reporter uppmärksammade socialförvaltningen som den upptäckte misstaget. Förvaltningen vädjar nu till media att skicka tillbaka handlingarna och att inte röja familjens identitet.

Hans Fälldin ser mycket allvarligt på det som har hänt, och lovar att nya riktlinjer ska tas fram för att något liknande inte ska hända igen.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum