×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Samarbete ska ge bättre integration

2011-04-13, Tidningenvision.se

Samarbetar kommuner och ideella föreningar mera kan flyktingar få ett bättre mottagande. Det visar en ny skrift från SKL innehållande tio exempel på hur det kan se ut i olika kommuner.

Förra våren slöt regeringen tillsammans med de ideella föreningarna och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) en överenskommelse inom integrationsområdet. Förhoppningen med överenskommelsen och den nya boken Samverkan vid mottagande av nyanlända invandrareär att få fler att samarbeta och inspireras av andra.
 
Exemplen i skriften är hämtade från hela Sverige och projekten varierar i omfattning, kostnad och innehåll.
 
I Alingsås kommun anordnades under elva veckor Föreningsskolan, en chans för ett tjugotal barn att prova på olika aktiviteter så som skridskor, tennis, badminton, musikteater med mera. Idén med Föreningskolan är inte ny, men däremot målgruppen.
 
– Barnen kommer från olika delar av staden och möts nu på ett ställe där alla har ungefär samma kunskaper i svenska. Idrotten har inget behov av språk. Handboll, fotboll och judo har samma språk världen över, dessutom knyter man kontakter, säger Lena Eriksson, föreningskonsulent i Alingsås i skriften.
 
I Luleå samarbetar kommunen med 80 föreningar för att skapa ett så bra mottagande för flyktingarna som tas emot som möjligt.
– Genom samverkansöverenskommelsen som vi har slutit med kommunen skapas en tydlighet. Vi vet vad vi ska göra och vad som är kommunens ansvar, berättar Helen Hugosson på Röda Korset.
 
Skriften finns att ladda ner på SKL:s webbplats.
 

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum