×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sala kommun vill förbjuda tiggeri

2011-04-21, Tidningenvision.se

Det ska bli förbjudet att tigga på offentlig plats i Sala. Alla politiska partier i kommunen har ställt sig bakom beslutet. Såvitt känt blir kommunen först i landet med förbudet.

Förbud mot tiggeri har diskuterats i många kommuner de senaste åren. Nu vill Sala kommun införa en paragraf i den lokala ordningsstadgan som kort och gott slår fast att tiggeri är förbjudet på offentlig plats.

Motiveringen är att politikerna vill underlätta polisens arbete som kan vara relaterat till tiggeri, till exempel människohandel.

– Vi har ett par tre, fyra stycken som har stått i olika gatukorsningar. Sedan har det oftast stått människor bredvid och bevakat dem. Då får polisen nu rätt att ingripa och göra en bedömning av det här, säger kommunstyrelsens ordförande Per Olov Rapp (S) till Sveriges Radios Ekot.

Straffet mot tiggeri föreslås bli böter. Polisen får avgöra vad som är tiggeri och vad som är "en allmän insamling till välgörande ändamål eller en tradition såsom påskkärringar”.

På nationell nivå är det bara Sverigedemokraterna som öppet vill förbjuda tiggeri. Men i Sala kommun är alla partier överens.

Innan förbudet kan införas måste Länsstyrelsen i Västmanland bedöma om det är förenligt med andra lagar.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum