×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rutiner på boende brast när kvinna frös ihjäl

2011-04-26, Tidningenvision.se

När kvinnan saknades väntade personalen på hennes boende till dagen efter med att slå larm. Två dagar senare avled hon efter att ha blivit inlåst på Kalmar slott. Socialstyrelsen lägger nu skulden på personalen.

Kvinnan bodde på ett särskilt boende i Kalmar kommun. På nyårsafton lämnade hon sin bostad strax före lunch. På kvällen hade hon fortfarande inte kommit hem och 23.30 ringde personalen till sjukhuset och hörde sig för om hon fanns där.

Först 6.30 larmades polisen och först dagen efter, den 2 januari hittades kvinnan innanför muren på Kalmar slott. Strax därefter avled hon.

Socialstyrelsen har granskat fallet och lägger hela skulden på personalen.

–Trots att det var en kall nyårsafton och efterföljande natt larmades inte polisen förrän nästa dag. Detta stred mot verksamhetens vägledande dokument om hur man skulle agera när en person inte kom hem i tid. Personalen var instruerad att ta särskild hänsyn till tidpunkten på dygnet, årstid och väderleksförhållanden, säger Kaisu Kull, inspektör vid Socialstyrelsen.

Kaisu Kull säger att socialnämnden i Kalmar måste förhindra att något liknande inte inträffar igen och att man måste säkerställa att personalen följer de rutiner som finns.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum