×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vill införa lättnader i sjukregler

2011-04-11, Tidningenvision.se

Regeringen medger att det finns brister i sjukförsäkringsreformen och att enskilda kommit i kläm. Nu vill socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) införa lättnader.

Regeringen har fått hård kritik för de nya sjukförsäkringsreglerna som infördes för några år sedan. Ulf Kristersson skriver på Dagens Nyheters debattsida att regeringen insett detta och vill införa förbättringar:

Bland annat vill regeringen öka möjligheterna till individuella bedömningar vid den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. Personer har, trots att de varit allt för sjuka för att börja jobba efter maxtiden 2,5 års sjukskrivning, varit tvungna att lämna sjukförsäkringen.

Regeringen vill också ge dem som lämnar tidsbegränsad förtidspension bättre ekonomisk trygghet. De som har haft den gamla formen av tidsbegränsad förtidspension kan inte få sjukpenning när förtidspensionen upphör, många har i stället blivit hänvisade till socialbidrag. Regeringen vill därför införa en särskild ersättning för de som har haft tidsbegränsad förtidspension.

Dessutom föreslås ett nytt bostadsstöd till de som lämnat tidsbegränsad förtidspension, tidigare rehabiliteringsinsatser samt bättre samarbete mellan myndigheter.

Arbetsförmedlingen får också pengar till ytterligare 3 000 platser speciellt för personer med nedsatt arbetsförmåga.

TCO:s ordförande Sture Nordh tycker det är bra att regeringen backar från de kritiserade reglerna. Men han tycker det vore ännu bättre om regeringen införde TCO:s förslag om en rehabiliteringsersättning för de som är sjuka längre än 2,5 år.  

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum