×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Projektanställda kan få gå när Sörmland sparar

2011-04-27, Tidningenvision.se

Landstinget Sörmland inför åtstramningar för att stoppa det ökande underskottet. Det kan bland annat innebära att projektanställda får sluta.

Landstinget Sörmland flaggade redan i mars åtstramningar för att undvika ett hotande underskott på nära 200 miljoner kronor. Nu har länssjukvårdsnämnden presenterat fyra förslag på besparingar.

Landstinget ska först och främst minska kostnaderna för inhyrd personal, främst läkare och specialistsjuksköterskor.
Monica Johansson (S), 1:e vice ordförande i länssjukvårdsnämnden, säger att landstinget också har fler anställda än man budgeterat för, i flera fall rör det sig om tillfälliga anställningar som betalats med projektpengar. Efter att projekten avslutats har personalen fått stannat kvar.

–Vi kan se att man har dragit över budgeten och att antalet anställda har ökat. Finns det ingen finansiering för de som gått på tillfälliga anställningar så ska de ju inte vara kvar, säger hon.

Landstinget ska också begränsa övertidsarbetet och investeringar. Bara investeringar som kan bidra till sänkta kostnader och som är nödvändiga för att öka patientsäkerheten eller arbetsmiljön får göras.

Enligt Monica Johansson finns inga planer på att säga upp fast anställd personal.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum