×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Politiker vill ha begripliga journaler

2011-04-20, Tidningenvision.se

Den som vill borde kunna ta del av sin egen patientjournal på nätet. Dessutom bör journalerna skrivas så att gemene man kan förstå dem. Det anser en politiker i Västra Götalandsregionen.

I en motion till fullmäktige kräver Rosie Rothstein (FP) att patienter som vill direkt ska få tillgång till sin patientjournal via nätet. Och inte som i dag tvingas göra en skriftlig begäran och i värsta fall få vänta i två månader.

– Jag har känt mig frustrerad över den byråkrati som möter en patient som vill ta del av sina egna journaler. Detta måste kunna göras på ett enklare och snabbare sätt, säger Rosie Rothstein i ett pressmeddelande.

Hennes tanke är att patienterna ska kunna få tillgång till sina journaler utan att sekretessen äventyras. Det borde vara möjligt eftersom de flesta idag gör sina bankärenden på internet och tekniken redan finns. För att det ska bli lättare för patienterna att förstå innehållet i journalen bör också en sammanfattning av vad som står i den göras på ”vanligt språk” utan medicinska termer, anser Rosie Rothstein. 
 
 
 
 
 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum