×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Otrygga jobb och låg lön ger sämre hälsa

2011-04-12, Tidningenvision.se

Den som har ett osäkert jobb och tycker att belöningen är dålig löper större risk att för sömnproblem och bli sjuk. Chefer i offentlig sektor och läkarsekreterare är bland de mest utsatta.

Om man har ett osäkert jobb och inte får något i gengäld för sin arbetsinsats ökar risken för sömn- och hälsoproblem, visar ett flerårigt danskt forskningsprojekt.

Syftet med den fleråriga danska undersökningen, som omfattar 5 000 arbetstagare i flera branscher och yrken, var att se hur balansen mellan arbetsinsats och belöning påverkar de anställdas självupplevda hälsa och sömnvanor, skriver arbetsmiljösajten Suntliv.nu.

Resultaten visar att de som får högre lön, bättre karriärmöjligheter och anställningstrygghet också anser sig må bättre och har mindre sömnstörningar än de som får sämre belöning för sin arbetsinsats.

– Våra forskningsresultat visar att särskilda psykosociala arbetsmiljöfaktorer, som till exempel jobbosäkerhet och obalans mellan insats och belöning påverkar hälsan och välbefinnandet negativt, säger professor Reiner Rugulies på Det Nationale Forskningscenter for Arbetsmiljø, i ett pressmeddelande.

Bland de yrkesgrupper som har högst obalans mellan arbetsinsats och belöning, och alltså störst risk för sömnproblem och ohälsa, finns chefer i offentliga sektorn, socialrådgivare och läkarsekreterare.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum