×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omval ökar risk för lågt valdeltagande

2011-04-27, Tidningenvision.se

Snart är det dags för omval till landstinget i Västra Götalands län och till kommunfullmäktige i en del av Örebro. Tidigare erfarenheter visar att valdeltagandet ofta faller vid omval.

Orsaken till att det nu hålls omval är bland annat att budröster godkänts på fel grunder och att förtidsröster inte räknats. Sedan 1975, när Valprövningsnämnden inrättades, har det hållits fyra omval till kommunfullmäktige i Sverige. Det senaste hölls i Orsa 2003 och då ökade valdeltagande med 4 procentenheter. Men i de tre tidigare fallen minskade valdeltagandet med mellan 10 och 17 procentenheter. De omvalen hölls i Borgholm och Åre 1986 och i Hallsberg 1980. Det visar uppgifter från Statistiska centralbyrån.

Tidigare har det aldrig hållits omval till landstingsfullmäktige. Det är också första gången som omval hålls i en enskild valkrets i en kommun (nordöstra valkresten i Örebro). Tidigare har omvalen gällt hela kommunen.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum