×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olagliga påminnelse-sms kan bli tillåtna

2011-04-08, Tidningenvision.se

Vårdcentraler och tandläkarmottagningar bryter mot lagen när de skickar sms-påminnelser om besök till sina patienter. Men Socialstyrelsen ska nu undersöka om sådana meddelanden kan bli tillåtna.

Enligt Socialstyrelsens regelverk är det sedan 2009 inte tillåtet för vårdkliniker och -mottagningar att skicka sms med påminnelser om besökstid till sina patienter, skriver Dagens Medicin.

Men sms:en har ändå skickats som en god service. Orsaken till lagbrottet tycks vara att Socialstyrelsen inte har känt till sin egen föreskrift så väl som den kanske borde och därmed har den inte nått ut till hälso- och sjukvården. Men nu när upptäckten är gjord kan regeln komma att mjukas upp.

Som regelverket är utformat i dag måste all överföring av personuppgifter, inklusive sådana som inte är integritetskränkande, ske på ett säkert sätt, till exempel med hjälp av kryptering. Syftet är att skydda patienterna. Men tillsammans med Datainspektionen ska Socialstyrelsen alltså undersöka om det går att införa undantag i reglerna.

–Regelverket har fått oönskade konsekvenser, eftersom dessa sms är ett bra verktyg i hälso- och sjukvården, säger Anders Printz, avdelningschef för regler och tillstånd på Socialstyrelsen.
 
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum