×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt vårdavtal utan siffror

2011-04-06, Tidningenvision.se

Vårdförbundet har tecknat ett nytt löneavtal för 88 000 sjuksköterskor och andra medlemmar i kommuner och landsting. Avtalet gäller två år och innehåller inga garanterade löneökningar.

2005 tecknade Vårdförbundet ett så kallat sifferlöst avtal, det vill säga ett avtal utan några garanterade nivåer för löneökningar. Den gången slutade det med att förbundet sade upp avtalet i förtid på grund av för dåliga löneökningar. Förhandlingarna om det efterföljande avtalet 2008 slutade med att Vårdförbundet gick ut i strejk. Nu gör Vårdförbundet ett nytt försök med sifferlöst avtal.

–Normen i år för tjänstemän i offentlig sektor är 1,5 procent. Vi ska ha mer än det. Då är det snarare ett hinder att ha en garanterad nivå i avtalet, säger Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund, till Svenska Dagbladet.

Avtalet innehåller bland annat höjningar av särskilda ersättningar. Bland annat höjs OB-ersättningen med 3,5 procent från och med den 1 april.

Föräldrapenningtillägg som är 10 procent av månadslönen utökas från tre till fem månader.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum