×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny hjälp för teknikstressade

2011-04-19, Tidningenvision.se

Ständigt uppkopplad, mejlen plingar, du får ett sms och telefonen ringer. Att göra tre saker samtidigt är inte effektivt – tvärtom. Nu finns en ny hjälp för IT-stressade.

Fakta

Avbeställ e-postprenumeration på nyhetsbrev eller ta bort RSS-flöden som du inte längre behöver ta del av
Stänga av "pling"-funktionen/meddelande "pop-up"-funktionen för inkommande meddelanden
Tydliggör för dig själv och andra när du är tillgänglig
Ta lunch och fikapauser även vid arbete utanför arbetsplatsen
Källa: Prevent

IT-stressen, att ständigt bli avbruten och att alltid vara nåbar, är det nya arbetsmiljöproblemet. Arbetsmiljöorganet Prevent, som är ett samarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och PTK har tagit fram den nya hemsidan Konsten att undvika teknikpanik.
Där kan arbetslag göra en kartläggning över hur IT-stressen påverkar arbetet och det finns checklistor för hur du jobbar effektivt trots tekniska störningsmoment. Hemsidan hittar du på www.prevent.se/teknikpanik.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum