×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nio av tio får ny lön med samtalsmodellen

2011-04-13, Tidningenvision.se

Samtalsmodellen, där anställd och chef kommer överens om ny lön genom samtal, har nu blivit helt dominerande för SKTFare i kommuner och landsting. Förra året fick 9 av 10 medlemmar sin nya lön med den metoden.

Första året som SKTF använde samtalsmodellen för medlemmarna i kommuner och landsting var 2001. Sedan dess har andelen medlemmar som fått ny lön genom samtal med chefen ökat successivt samtidigt som facket förhandlar lön för allt färre.

2005 fick 60 procent av medlemmarna ny lön med samtalsmodellen och 2009 var andelen uppe i 75 procent. Förra året steg andelen ytterligare till 90 procent.

–Nu har samtalsmodellen slagit igenom fullständigt, säger Kjell Svahn, ombudsman på SKTFs funktion för löner och yrkesvillkor.

En orsak till att andelen ökat kraftigt är att modellen nu även har blivit vanligare i landstingen.

–Där har det släpat efter tidigare, det har gått trögare på grund av att man har flera chefsnivåer. Dessutom började landstingen med samtalsmodellen tre år senare än kommunerna, säger Kjell Svahn.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum