×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mobbning oroar personalchef

2011-04-27, Tidningenvision.se

Drygt 13 procent av de anställda i Norrbottens läns landsting känner sig mobbade eller trakasserade på arbetsplatsen. ”Det är inget jag kan acceptera”, säger personalchefen Inger Stridfeldt.

Runt 7000 personer arbetar inom landstinget i Norrbotten. I en stor medarbetarenkät, genomförd under 2010, uppger 13,4 procent att de mobbats eller trakasserats på jobbet.

−Det är ett skäl till ett kraftfullt arbete för att förbättra den psykosociala arbetsmiljön, säger Inger Stridfeldt.

Siffrorna är än så länge inte nedbrutna på olika delar av landstingets verksamheter, inte heller på kön eller yrke. Jämfört med liknande undersökningar från andra arbetsplatser är siffrorna från Norrbotten höga.

Inger Stridfeldt vill inte spekulera i anledningar till att många känner sig mobbade.

−Men det är viktigt att siffrorna lyfts fram. Det finns regler, riktlinjer och verktyg, men det gäller att se till att de används. Att riskbedömningar tas på allvar, att man i arbetsgrupperna gör riktade åtgärder och att man använder sig av den Arbetslivshälsa vi har inom landstinget.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum