×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Majoritet i riksdagen vill förbättra a-kassan

2011-04-15, Tidningenvision.se

En majoritet i riksdagen är nu enig om att arbetslösa inte direkt ska behöva söka jobb i hela landet och att deltidsarbetslösa ska få större möjligheter att stämpla upp till heltid.

Det är Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet som tillsammans med Sverigedemokraterna är överens om att förbättra villkoren i a-kassan.

De vill återinföra regeln om att arbetslösa bara ska behöva söka nytt jobb inom sitt yrke och geografiska närområde under de första 100 dagarna. De vill också ändra den hårt kritiserade regeln om att deltidsarbetslösa bara får stämpla upp till heltid i 75 dagar, skriver TT.

De rödgröna partierna anser att ändringen för deltidsarbetslösa inte behöver kosta statskassan några pengar, eftersom arbetslösa då inte längre tvingas tacka nej till deltidsjobb. Oppositionen hänvisar till långtidsutredningen som kom fram till att deltidsarbetslösa borde få bättre a-kassa eftersom det skulle göra det mer attraktivt för heltidsarbetslösa att ta ett deltidsjobb.

Finansminister Anders Borg (M) säger till TT att han vill se det slutliga förslaget innan han bedömer vad det kommer att kosta.

– Men vi tror allmänt att det är bra med mer strama regler i a-kassan. Ändrar man reglerna tenderar man att få mer av arbetslöshet och mindre av sysselsättning, säger han.

Förslaget ska nu skickas till finansutskottet för en bedömning innan riksdagen fattar beslut.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum