×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

M vill ha mer meddelarskydd

2011-04-18, Tidningenvision.se

Anställda i privata vårdföretag ska kunna larma om missförhållanden utan att riskera sina jobb. Det tycker Moderaterna som sluter upp bakom kraven på utökat meddelarskydd.

Både oppositionen och andra allianspartier har drivit på för att meddelarskyddet ska gälla i all skattefinansierad verksamhet. Hittills har moderaterna varit avvaktande, men nu finns ett förslag i partiets kommunala handlingsprogram, skriver Dagens Nyheter.
 
Moderaterna vill att anställda i friskolor och privata vård- och omsorgsföretag ska ha samma rätt som offentliganställda att prata med media om missförhållanden, utan att arbetsgivaren får ta reda på vem som läckt.

Meddelarskyddet ska enligt förslaget inte gälla för affärshemligheter, och Moderaterna vill inte heller lagstifta om rättigheten. I stället vill man uppmana kommuner och landsting att skriva in meddelarskyddet i avtalen med privata utförare.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum