×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lex Sarah-plikt föreslås i skolan

2011-04-15, Tidningenvision.se

Missförhållanden på skolor och förskolor måste rapporteras. Regeringens utredare, Margareta Åberg, föreslår en modell likt vårdens lex Sarah.

-Barn och elever ska inte behöva vänta på att en tillsynsmyndighet ska påtala och begära att brister i en verksamhet åtgärdas, säger utredaren Margareta Åberg, lagman och chef för Förvaltningsrätten i Göteborg, i ett pressmeddelande.
 
Hon föreslår därför, med vårdens lex Sarah som förebild, att personal på skolor och förskolor blir skyldiga att rapportera till rektor eller förskolechef när barns och elevers hälsa riskeras på grund av att bestämmelser inte följs. Det blir sedan rektorns eller förskolechefens ansvar att utreda och åtgärda missförhållandena. De ska också informera vårdnadshavarna till de barn som berörs. Enligt förslaget ska allvarliga händelser anmälas till Skolinspektionen.
 
Margareta Åberg menar att införandet av en rapporterings- och anmälningsskyldighet leder till att missförhållanden åtgärdas tidigare och effektivare än i dag.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum