×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landstingsstyrelse får inte ansvarsfrihet

2011-04-08, Tidningenvision.se

Efter år av ekonomisk oreda ger revisorerna landstingsstyrelsen i Blekinge underkänt, och beviljar den inte ansvarsfrihet för nästa år. Ändå kommer styrelsen troligtvis att sitta kvar.

Ekonomin i Landstinget Blekinge har länge varit körd i botten, med underskott på flera hundra miljoner kronor.

Trots att revisorerna därför inte beviljar styrelsen ansvarsfrihet för nästa år, sitter den med största sannolikhet kvar, skriver Blekinge läns tidning. Det är nämligen i fullmäktige som det slutgiltiga beslutet om att styrelsen ska sitta kvar eller inte fattas. Och styrelsens partivänner i fullmäktige röstar nästan alltid emot revisorerna i dessa fall.

–Politiker håller varandra om ryggen, säger Folke Johansson, professor i statsvetenskap, till tidningen.

Sedan 2002 finns det 13 fall där landstingsrevisorer har haft anmärkning på eller inte har beviljat ansvarsfrihet till styrelsepolitikerna. Bara i två fall har fullmäktigepolitikerna gått på revisorernas linje, visar uppgifter från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

I vintras upptäcktes att underskottet i Landstinget Blekinge var ytterligare hundra miljoner kronor större än man dittills trott. I samband med detta lämnade landstingsdirektören, Jan Svanell, sin tjänst.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum