×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting kritiseras för journalsystem

2011-04-04, Tidningenvision.se

Revisorerna i Jönköpings läns landsting kritiserar införandet av journalsystemet Cosmic i landstinget. Ingen vet vad det kostar och ingen vet vilka rationaliseringsvinster som görs.

 Landstinget började införa journalsystemet 2007 och i dag använder nästan 70 procent av verksamheterna systemet, skriver Dagens Medicin. 

Men systemet har orsakat många problem. I en rapport 2009 pekade revisorerna på flera allvarliga fel.I en ny rapport, där även landstingets kontroll av införandet granskas, konstaterar revisorerna att det fortfarande finns brister. Landstinget saknar en totalbild av kostnaden, och har heller ingen koll på vilka rationaliseringar införandet gett.

– Det är inte vanligt att man inför något som man inte har en aning om vad det kostar eller vad det kommer att kosta. Det är en brist, säger Doris Johansson (S), ordförande i landstingsrevisionen, till Sveriges Radio Jönköping.

Revisorerna kommer att göra ytterligare uppföljningar då det även kommit fram att anställda haft problem med användningen av journalsystemet.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum