×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkarsekreterare kan få 30 000 för sommarjobb

2011-04-18, Tidningenvision.se

Region Halland erbjuder läkarsekreterare och andra yrkesgrupper 30 000 kronor i bonus om de jobbar hela sommaren. Orsaken är svårigheter att få tag på sommarvikarier.

–Väljer man att jobba alla tolv veckor mellan 6 juni och 28 augusti, då pratar vi om 30 000 kronor i bonus, säger Mats Bunse, biträdande personalchef för Hallands sjukhus i Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

Anledningen till att Hallands sjukhus erbjuder personalen 30 000 kronor för skjuta upp semestern är att man inte får ihop semesterplaneringen.

Värst är krisen när det gäller sjuksköterskor men sjukhusen har även svårt att få tag på vikarier för läkarsekreterare.
Men det är inte alla sjuksköterskor och läkarsekreterare som kan få bonusen.

–Man får ha ett resonemang med sin närmaste chef kring hur det ser ut. Om det gynnar verksamheten kan den anställda få bonus, säger Mats Bunse.

Även de som kan tänka sig att jobba elva, tio eller nio av sommarveckorna kan få bonus i en fallande skala.

Mariette Jakobsson är huvudskyddsombud och SKTF-ordförande på Hallands sjukhus. Hon tycker inte om bonusen men förstår att det kan vara lockanden för många.

–Jag tycker precis som Vårdförbundet att det här är bedrövligt. Man behöver sin semester för att återhämta sig. Det vore faktiskt bättre att höja lönerna för läkarsekreterarna så att det blir lättare att rekrytera vikarier än att lösa det på det här viset.

Mariette Jakobsson tror inte att så många läkarsekreterare kommer att kunna få bonus men vill varna dem som funderar på erbjudandet.

–Innan man skriver på ett sånt här avtal som innebär att man måste jobba hela sommaren ska man vara överens med sin chef och helt säker på att man verkligen får ta ut hela sin semester på hösten, säger Mariette  Jakobsson.
 
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum