×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kvinnor som är chefer lämnar ofta sina jobb

2011-04-13, Tidningenvision.se

En ny studie visar att kvinnliga chefer i offentlig sektor ofta slutar sina jobb efter en ganska kort tid. Orsaken är bland annat att många kvinnor utses till chefer i samband med nedskärningar.

38 kvinnor som 1996 hade chefs- eller specialistjobb har intervjuats i studien. Majoriteten av kvinnorna, 21 stycken, jobbade i offentlig sektor. Nio år senare, 2007, hade hälften av kvinnorna antingen en lägre befattning eller en tjänst på samma nivå. Många av dem som slutat hade gett upp chefsjobbet och skaffat en specialisttjänst. Det skriver arbetsmiljösajten suntliv.nu.

Även tidigare studier pekar på liknande reslutat. En avhandling från Institutet för stressmedicin i Göteborg visar att 40 procent av de över 200 kvinnliga vårdchefer som man följt upp lämnade sina tjänster under en fyraårsperiod.

Förklaringen till att det ser ut på det här sättet tror Tuija Muhonen – som studerat de 38 chefskvinnorna – till viss del har att göra med att kvinnor oftare än män erbjuds chefstjänster i samband med neddragningar och omorganisationer. Det är något som gör utmaningen betydligt mer riskfylld och kan leda till att man blir utbränd eller tvingas byta tjänst efter utfört uppdrag. Ytterligare en förklaring kan vara att kvinnliga chefer får sämre stöd från andra chefer.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum