×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på mer inflytande över IT-systemen

2011-04-14, Tidningenvision.se

Krånglande IT-system stjäl mycket av vårdpersonalens arbetstid. Nu kräver SKTFs ordförande Eva Nordmark och andra fackliga företrädare att personalen släpps in i utvecklingsarbetet.

SKTF, Vårdförbundet, Läkarförbundet och Kommunal har låtit organisationen Users Award undersöka hur medlemmarna uppfattar utvecklingen av vårdens IT-system. Inom nästan alla områden svarar vårdpersonalen att man är mindre nöjd år 2010 jämfört med 2004.

Samtliga yrkesgrupper tror att de skulle kunna spara tid om systemen fungerade bättre. Läkarna tror att de skulle spara nästan en timme per dag. De följs av läkarsekreterarna som tror att de skulle kunna spara i snitt 42 minuter per dag.

För att systemen ska bli mer användbara måste vårdgivarna ge personalen ett större inflytande över utvecklingen av IT-systemen. Det skriver Eva Nordmark och ledarna för de tre andra fackförbunden i en debattartikel i Dagens Medicin.

Utbildning av de anställda lyfts fram som en av de viktigaste insatserna. E-hälsa måste in i de grundläggande utbildningarna och redan verksam personal måste erbjudas förändringsinriktade utbildningar, skriver de fackliga företrädarna.

Läs hela rapporten från Users Award.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum