×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Konsumentvägledare måste slopa uppgifter

2011-04-06, Tidningenvision.se

Antalet konsumentvägledare i landets kommuner fortsätter att minska. Risken är nu att de tvingas stryka förebyggande arbetsuppgifter.

265 av landets 290 kommuner erbjuder konsumentvägledning. Det är två fler än 2010. Ändå är det färre som arbetar som konsumentvägledare i år än förra året. Räknat i årsarbetskraft har konsumentvägledarna minskat från 132 till 130.

Det betyder att varje konsumentvägledare i år erbjuder sina tjänster till i snitt 68 700 invånare, vilket är 2 000 fler jämfört med 2010. Det visar Konsumentverkets färska sammanställning för 2011.

De senaste tio åren har årsarbetskrafterna för konsumentvägledare minskat med hundra tjänster, enligt Cathrin Lundqvist, utredare på Konsumentverket.

–Problemet är att vägledarna inte hinner jobba förebyggande mot skolor eller strategiskt mot företag för att få ett kunnigt näringsliv och därmed en seriös handel i kommunerna.

Från Konsumentverkets sida har man nu föreslagit en statlig utredning om hur konsumentvägledningen ska se ut i framtiden.

–Till exempel skulle kanske kommunerna kunna få bidrag från staten för att bedriva verksamheten, så som de får för sina energirådgivare, säger Cathrin Lundqvist.

De vanligaste klagomålen bland dem som har vänt sig till kommunernas konsumentvägledare handlar, enligt Konsumentverkets rapport, om boende. Mer än hälften av dessa klagomål rör hantverkstjänster.

De kommuner som förra året saknade konsumentvägledning men som i dag erbjuder sina invånare detta är Vimmerby, Håbo, Normaling, Bjurholm, Vindeln och Pajala. De kommuner som lagt ner sin konsumentvägledning sedan förra året är Lysekil, Härnösand, Munkfors och Gotland.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum