×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunen anmäler hotfulla brev

2011-04-07, Tidningenvision.se

Kristianstad kommun gör en anmälan till arbetsmiljöverket efter att en chef fått hotfulla brev.

Några månader efter Anders Siversson tillträtt cheftjänsten på stadsbyggnadskontoret i Kristianstad kom det första anonyma brevet. I onsdags ytterligare ett där någon konstaterade att chefer i genomsnitt lever ”sex år kortare än andra”.

Kommunen anmäler nu de anonyma breven till Arbetsmiljöverket då de anser att det är arbetsmiljökränkning.  

– Det är obehagligt, säger Anders Siversson till Kristianstadsbladet.

I det första brevet från ”åtta personer” hävdades att de anställda haft för lite påverkan i valet av chef, sen kom ett med samma innehåll undertecknad ”ett flertal medarbetare på stadsbyggnadskontoret”. Skyddsombudet Gerth Roos säger till tidningen att de inte känner igen sig i brevets innehåll eller vilka anställda det handlar om.

Facket stod bakom arbetsgivarens val av chef och i de undersökningar som kommunen gjort om personalens nöjdhet på jobbet har Siversson fått ett högt betyg.

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum