×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Knivstas pappor bäst på föräldraledighet

2011-04-14, Tidningenvision.se

Papporna i Knivsta kommun är bäst i landet på att stanna hemma med sina barn. Det visar TCO:s senaste pappaindex.

TCO:s undersökning visar att papporna tar ut allt större del av föräldraledigheten. Men det är långt kvar tills kvinnor och män stannar hemma lika mycket med barnen.
 
Om pappornas uttag av föräldraledighet skulle fortsätta öka i samma takt skulle det ta ytterligare 31 år innan kvinnor och män delade lika.
 
Årets pappaindex som TCO räknat fram ligger på 40,9. Om föräldrarna skulle vara hemma med barnen lika mycket skulle index vara 100.
 
–Vi vet att många pappor inte tar ut någon föräldraledighet alls, inte ens sin egen pappamånad. Det stämmer till allvarlig eftertanke då varken föräldrabonus eller öronmärkta månader förmår pappor att ta ut ledighet med sina barn, säger TCO;s ordförande Sture Nordh.

Knivsta är den kommun som har högst pappaindex med 54,8. Därefter följer Gagnef och Öckerö.
 
Lägst index har papporna i Haparanda kommun med 20,1.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum