×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kallare kyrka spar pengar och kultur

2011-04-14, Tidningenvision.se

Församlingarna i norra Sverige kan spara stora pengar på att sänka värmen i sina kyrkor. Lägre innetemperatur skulle dessutom vara bra för de kulturhistoriskt värdefulla föremålen, visar en kartläggning.

Under de senaste åren har sparbetingen varit tuffa i många av landets församlingar. Nedskärningar för att klara budgeten har varit mer regel än undantag.

SKTF-tidningen har tidigare berättat att församlingar som sänkt temperaturen i kyrkan för att minska sina elkostnader. Nu har Luleå stift tillsammans med Högskolan på Gotland undersökt vilka besparingar som skulle kunna göras genom att skruva ned elementen.

En tredjedel av kostnaderna, lyder svaret. Genom att hålla en grundtemperatur på mellan 6 till 8 grader under vinterveckorna och sedan värma upp kyrkorummet till16-17 grader till gudstjänsterna, kan man minska elkostnaderna i stiftets 200 kyrkor med nästan 10 miljoner kronor, enligt undersökningen.

Att inte värma upp de stora kyrkorummen till inomhustemperatur på 20-22 grader, kan dessutom bevara de kulturhistoriskt värdefulla föremålen och kyrkomålningarna i ett bättre skick.

Det är glada nyheter för Håkan Kohkoinen, byggnadsingenjör i Luleå stift:

– Vi är ju glada över det resultat vi kommit fram till. Vi kan båda spara energi samtidigt som vi bevarar kulturarvet, säger han till Sveriges Radio Norrbotten.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum