×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

IT i sjukvården kostar 7,2 miljarder

2011-04-06, Tidningenvision.se

Landstingens sammanlagda IT-kostnader ökade i fjol med en halv miljard kronor till 7,2 miljarder. Det visar årsrapporten från SLIT, ett nätverk av landstingens IT-chefer.

Sett till landstingens totala omsättning är dock IT-kostnadernas andel i stort sett oförändrad och ligger på knappt 3 procent.

Preliminär statistik visar också att de flesta landsting är på god väg att införa digitala journaler fullt ut även inom sjukhusvården. 2009 var 16 landsting klara, nu har 18 landsting infört gemensamt IT-stöd för vårddokumentation i slutenvården.

Däremot går det trögare när det gäller att få patienter att sköta mer av sina vårdkontakter via datorn. I alla landsting går det att boka tider och förnya recept via nätet, men fortfarande är det få som utnyttjar det.

– Det är bara 10-11 procent av befolkningen. Men de som använder tjänsterna är väldigt nöjda. Det finns en stor potential, men jag tror att det behövs mer information, säger Lars Jerlvall, strateg på Cehis, landstingens Center för e-hälsa i samverkan.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum