×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inget stöd för lägre kommunlöner

2011-04-12, Tidningenvision.se

För ett par veckor sedan sa finansminister Anders Borg att ingångslönerna i kommunerna är så höga de hindrar tillväxten av nya jobb. Men svenska folket håller inte med, visar en ny undersökning.

65 procent tycker att den kommunala ingånglönen, som ligger på drygt 16 000 kronor i månaden, är för låg. 22 procent tycker att den är lagom och 4 procent att den är för hög. De flesta, 70 procent, tror inte att nivån på ingångslönerna är något som hindrar kommunerna att anställa fler.

Majoriteten tror inte heller att de skulle klara av att ensamma försörja sig på en kommunal ingångslön. De flesta anser att smärtgränsen går vid en månadslön på 20 000 kronor.

Undersökningen har gjorts av Novus Opinion på uppdrag av fackförbundet Kommunal, som organiserar de flesta yrkesgrupper i kommunerna med de lägsta lönerna. Resultatet i undersökningen bygger på svar från 1 000 personer som utgör ett representativt urval av befolkningen. 
 
 
 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum