×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hemtjänstbolag stäms - nekade gravid jobb

2011-04-12, Tidningenvision.se

Kvinnan fick jobbet som biträdande chef inom hemtjänsten, men när hon berättade att hon var gravid ändrade sig arbetsgivaren och bröt överenskommelsen. Nu kräver DO företaget på 200 000 i diskrimineringsersättning.

I höstas sökte ett företag som driver hemtjänst i Stockholms stad en ny verksamhetschef och bestämde sig efter intervju och möte med kvinnan att erbjuda henne jobbet. När hon veckan därpå kom för att skriva på avtalet berättade hon att hon var gravid. Arbetsgivaren avbröt mötet och kvinnan fick sedan veta att chefen bestämt sig för att vänta med att anställa någon ny.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer nu företaget i Arbetsdomstolen.

– Det är uppenbart att det var kvinnans graviditet som gjorde att hon inte fick jobbet.
Den här typen av händelser är alldeles för vanliga. Kvinnor har fortfarande sämre villkor i arbetslivet för att de föder barn och tar ut det mesta av föräldraledigheten, säger DO:s jurist Anders Wilhelmsson i ett pressmeddelande.
 

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum