×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hemtjänstanställd åtalad för mutbrott

2011-04-01, Tidningenvision.se

Riksenheten mot korruption har åtalat en anställd inom hemtjänsten i Göteborg för mutbrott. Hon anklagas för att ha tagit emot 510 000 kronor från en 80-årig omsorgstagare.

Den anställda hade en arbetsledande tjänst inom hemtjänsten och förväntades bland annat informera nyanställda och vikarier om vilka lagar och bestämmelser som gäller i förhållande till vårdtagarna. Till exempel får personalen aldrig ta emot något av värde från brukarna, skriver Göteborgs-posten. Ändå tog hon enligt åtalet själv emot 510 000 kronor från en 80-årig vårdtagare.

Den åtalade kvinnan tog emot pengarna i samband med att hon hjälpte vårdtagaren att sälja hennes villa. Fastigheten såldes till en annan anställd inom hemtjänsten för 1,3 miljoner kronor, vilket är under marknadspriset.

När arbetsgivaren fick reda på affären blev både den anställde och kollegan avskedade från hemtjänsten.Hela affären uppdagades vid uppdelningen av dödsboet. Där framkom att alla kvinnans pengar egentligen hade testamenterats till Frälsningsarmén.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum