×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gäst hos den fackliga verkligheten

2011-04-27, Tidningenvision.se

SKTF i Växjö tar ett nytt grepp för att öka det fackliga engagemanget. Alla medlemmar som är nyfikna på vad facket gör bjuds in att praoa i styrelsen.

Idén föddes när det var dags att välja en ny styrelse och ordföranden Carina Ek befarade att det skulle bli svårt att besätta alla platser. Så blev det inte, den nya styrelsen är fulltalig, men idén om praoplatser levde vidare. Alla medlemmar har nu fått erbjudande om att vara med på ett eller flera möten.

– Det här är ett sätt att öppna upp och bjuda in till dialog, säger Carina Ek.

Tre medlemmar har redan nappat och får själva bestämma på vilka möten de vill vara med. De kommer inte att få delta i beslutsärenden, men annars är det fritt fram att framföra idéer om vad facket kan göra, diskutera eller bara sitta med och lyssna.

– Facklig verksamhet handlar om att försöka engagera medlemmarna till att själva förbättra sin egen och andras arbetsförhållanden. Och man måste inte sitta på heltid i styrelsen för att bedriva ett bra fackligt arbete, säger Carina Ek.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum