×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Första kommunerna klara med årets löner

2011-04-21, Tidningenvision.se

Flera SKTF-avdelningar i kommunerna är nu klara med årets löner. Resultaten varierar kraftigt. I Ängelholm får medlemmarna i snitt 2,9 procent medan SKTFarna i Tierp får 1,7 procent.

Inför årets löneöversyn var farhågorna stora att SKTFs medlemmar inte skulle få någon reallöneökning. Inflationen låg i mars på 2,9 procent samtidig som det centrala löneavtalet bara garanterar att medlemmarna ska få 1,5 procents löneökningar i snitt.

Nu börjar avdelningarna i landets kommuner bli klara med årets löner. De första indikationerna visar enligt SKTFs enhet för löner och yrkesvillkor att snittet på löneökningarna ligger runt 2 procent. Tierp är en av kommunerna som hamnade nära golvet.

–Det blev 1,7 procent och det är inget att hurra för. Det är första gången på länge som löneökningarna är lägre än inflationen, säger Kjell Ivarsson-Karlsson, avdelningsordförande i Tierp.
Han hoppas dock på bättre resultat nästa år och ser fram emot förhandlingar om det nya centrala löneavtalet som börjar i slutet av april.

–Framöver ser de ekonomiska förutsättningarna i kommunerna betydligt bättre ut,  säger han.

Medlemmar med chefsjobb har ett särskilt avtal utan någon garanterad lägstanivå. De senaste åren har cheferna fått större löneökningar än övriga medlemmar. Så dock inte i Tierp i år, där fick cheferna 1,4 procent.
I Ängelholm landade utfallet på 2,9 procent i snitt. Avdelningens ordförande Susanne Jönsson är positivt överraskad.

–Kommunen gick ut och sade att de bara skulle bli 1,5 procent. Arbetsgivaren har inte satsat extra på några speciella grupper utan har gett mer till individer som har halkat efter, säger hon.

Även i Ängelholm fick cheferna mindre i år.

–De fick 2,2 procent, men förra året fick de mer än de andra medlemmarna, säger Susanne Jönsson.

Gävle är en av de kommuner där SKTFs chefsmedlemmar fick störst löneökningar, 5,5 procent, medan övriga fick 2,2 procent . För de cirka 50 enhetscheferna inom omsorgen ökade lönerna med hela 7,7 procent.

–För några år sedan gjorde vi en arbetsvärdering och konstaterade att första linjens chefer inom omvårdnad hade för låga löner jämfört med biträdande rektorer. Där har man ökat på rätt bra under några års tid så nu börjar de få hyfsade löner, säger avdelningens ordförande Sten Öberg.

Ytterligare avdelningar SKTF-tidningen varit i kontakt med som är klara är Eskilstuna där vanliga medlemmar fick 2,3 och chefer 2,9 procent. I Växjö ökade lönerna med 2,2 procent för alla inklusive cheferna.

Även i Luleå är lönerna klara. Där blev ökningarna 2,4 procent för vanliga medlemmar och 2,2 för cheferna.

–Arbetsgivaren har gjort en särskild satsning för att höja lönerna för dem som tjänar under 21 000. De fick 3,5 procent i genomsnitt, säger avdelningens ordförande Annie Sallkvist.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum