×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Folktandvård tar strid mot höghus

2011-04-28, Tidningenvision.se

Från det planerade höghuset skulle det bli full insyn in till Folktandvården. Både tandvårdschefer och SKTFs huvudskyddsombud protesterar nu mot nybygget i centrala Karlstad.

I ett hus på Drottninggatan i Karlstad finns Värmlands största folktandvårdsklinik samt en tandregleringsklinik och ett tandtekniskt laboratorium. Åtta meter från huset planeras nu ett höghus, vilket väckt reaktioner.
– Det blir insyn rakt in på tandklinikerna, vilket gör att verksamheterna i huset måste ha fördragna gardiner och inte får in något dagsljus, säger Kerstin Johansson, huvudskyddsombud för SKTF och tandsköterska till yrket.

Tidigare har cheferna för tandvårdsverksamheterna överklagat byggbeslutet, utan att få gehör. Nyligen antogs en detaljplan som gör bygget möjligt. I ett nytt brev till kommunen har cheferna nu upprepat kritiken att höghuset ”allvarligt försvårar möjligheterna att bedriva tandvård och tandteknisk laboratorieverksamhet i lokalerna.”  Även huvudskyddsombuden för SKTF och Saco ansluter sig till kritiken.
– Det är också en integritetsfråga. Man kommer att kunna stå i huset mittemot och se vilka patienterna är och vilken behandling de får, säger Kerstin Johansson.

Stadsbyggnadsnämnden har föreslagit att tandvårdsverksamheterna ska sätta upp mönstrat glas för att minska insynen. Folktandvården hävdar att verksamheterna i huset kräver fullt dagsljus.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum