×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler kommuner kräver registerutdrag

2011-04-14, Tidningenvision.se

Nu kräver fler kommuner att alla som anställs i äldreomsorg och hemtjänst ska visa ett utdrag ur belastningsregistret, trots att det inte står i lagen.

Enligt lagen ska personer som anställs för att arbeta med barn lämna ett utdrag till arbetsgivaren som visar om de straffats för barnsex eller grova våldsbrott.  Men nu går alltså fler kommuner längre än så.

Av de 20 kommuner som tidningen Kommunalarbetaren ringt upp svarar sju av dem att de begär registerutdrag före anställning i äldreomsorg och hemtjänst och hälften av dem har infört kravet under det senaste året.

Äldreminister Maria Larsson har sagt att hon personligen är öppen för att införa lagkrav på att ett utdrag ska lämnas. Från fackets håll har skärpningen både fått okej och kritiserats.
 
– Vi tycker inte att det är okej, vi tycker inte att det är en grund för bedömning av anställning. Det är kränkande för den enskilde. Om man snattat eller ej ska inte utgöra ett kvalitetskrav för att få jobb i vården, säger Camilla Jönsson, fackligt ombud på Kommunal i Helsingborg.
 

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum